Zaterdag ochtend verzorgde de Ziekenomroep Oost Brabant 3 programma's.

 
Zieken Omroep Informatie kortweg ZOI genaamd waarin verschillende soorten lichte muziek aan bod komen. Dit alles afgewisseld met informatie, reportages en kleine nieuwsfeitjes. Dit programma duurde van 09.00 uur tot 10.00 uur.
Om 10.00 uur was het tijd voor "Op de koffie" waarin een vervolg gemaakt wordt op het voorgaande programma ZOI. Dit programma was één maal per drie weken en duurde tot 10.30 uur. Omdat het zaterdag morgen programma een roulatie systeem kende van drie weken waren er in de andere weken ook verschillende programma's.

Het meest in het oog springend was het programma "Koor Muziek Op Maat". Hierin werd met grote regelmaat live opnames uitgezonden van koren uit de regio maar ook van ver buiten het Brabantse land. Er zat een koor agenda in waarin je gewezen werd op interessante optredens van koren, interviews met koorleden, dirigenten, songschrijvers en allerlei andere mensen die iets met koren, koor festivals en dergelijke te maken hadden. Verrassende optredens die soms door de programma makers zelf waren gemaakt.

Het derde programma op de zaterdag morgen van 10.30 uur tot 12.00 uur was het instuif programma. Hiervoor brachtten we één maal per drie weken patiënten naar de hal van de polikliniek. Daar kon de patiënt onder het genot van een kopje koffie, thee of glaasje water luisteren naar zelf uitgezochte muziek. Door een team van enthousiaste medewerkers werden ze dan anderhalf uur in de watten gelegd. Ook was er iedere keer een bos bloemen die ons belangeloos beschikbaar was gesteld door Cor van Schie om te verloten. Als we niet vanuit de polikliniek uitzonden gingen onze mensen de verschillende afdelingen af om vanaf de kamers programma's te maken. De patiënt vroeg zijn of haar favoriete plaatje aan en maakte nog even een gezellige babbel met onze medewerker.


In vroeger tijden, denk dan aan de late jaren ‘80 en begin ‘90 maakten medewerkers van de ZOOBRA ook de kinderafdeling onveilig. Met een kleine reportage set of alleen de telefoon gingen ze de kamers van de kleine patientjes af om een babbeltje te maken, plaatje aan te laten vragen of gewoon een beetje met ze te “geinen” zodat ze zich even minder in het ziekenhuis voelden. Halverwege jaren ‘90 werd dit een stuk moeilijker door de aanscherping van de privacy regels. Niet alleen de ziekenomroep had daar trouwens last van. Ieder jaar kwamen uit de wijde omgeving carnavals verenigingen naar het ziekenhuis om patiënten te bezoeken. Zij moestten toen voor ieder patiënt gaan aanvragen of ze langs mochten komen, of er geen kamergenoten waren die bezwaar maakten en of de afdelingen er mee akkoord waren. Daarmee kwamen twee mooie tradities te vervallen.


In de nacht van zaterdag op zondag zonden we een programma uit met wat stevigere muziek. Je kunt dan denken aan groepen zoals Aerosmith, Metallica, Rush, After forever, Hammersmith en meer van dit soort bands. Onder de noemer Hour of Power werd een uur lang de zender onveilig gemaakt.