De Ziekenomroep Oost Brabant  verzorgde in Ziekenhuis Bernhoven Veghel  iedere dag radio programma’s. Tussen 20.00 en 22.00 waren er gepresenteerde programma’s te beluisteren via ons eigen TV kanaal.

Op maandag was er het “Maandag Avond Magazine”. Daarin werd u op reis genomen naar verschillende soorten muziek. U hoorde verhaaltjes, conferences, luister muziek, vergeten platen en artiesten, chansons, schlagers en wat er nog meer uit de reistas te voorschijn kwam.

Dinsdag avond stapte u opnieuw op, maar dan aan boord van de Avond-Express. Muzikale wonder landschappen trokken aan u voorbij. Niets was te dol. Of het nu ging om een samengestelde lijst, een avond vinyl uit de studio of, zoals twee keer per maand, een Avond Express Café uitzending. Hierin werden gasten van zeer divers pluimage uitgenodigd. Artiesten met het verhaal van de carrière, prinsen Carnaval met de adjudanten of mensen die gewoon een heel interessant verhaal hadden. Wel was er de vraag aan de gast om zelf de muziek uit te zoeken voor de uitzending. Dat gaf vaak een mooi beeld van de gast die naar aanleiding van een gekozen lied vaak weer een heel verhaal te vertellen had.

Woensdag stond in het teken van het “Muziek Dossier”. Daarin werd een periode, een muziek stroming of een artiest onder de loep genomen. Tot in detail werd er dan uit de doeken gedaan wat er zo speciaal aan het betreffende onderwerp van de avond was. Zeker weten dat menig luisteraar aan de buis gekluisterd hing.

De donderdag avond kende drie verschillende invullingen. Iedere twee weken draaide de muzikale “Tombola”. Goed gevuld met leuke muziek, informatie, verjaardagskalender, en soms vreemde informatie uit heden en verleden. Twee uur lang kon iedereen zich een winnaar voelen als één voor één de platen uit de tombola rolden.
De andere week werd de donderdag afwisselend gevuld met “Grijs gedraaid” of “Muziek Mozaïk”. In het eerste programma viert de nostalgie hoogtij. Prachtige oude platen, zelfs van 78 toeren, vullen het programma. Zorgvuldig gekozen brachten ze u terug naar de tijd dat u als klein kind op de rand van het aanrecht zat en samen met moeder of oma luidkeels al die nummers meezong. Muziek Mozaïk spreekt voor zich. Een prachtig palet platen uit alle mogelijke hoeken van theater, licht klassiek, dialect of luister muziek. Op een rustgevende manier aan elkaar gelegd mocht u zelf bepalen wat het beeld van de avond werd.

Als afsluiter van de week bepaalde de vrijdag uw humeur naar standje zonnig. Om de week het beste Nederlandse product van Alberti tot ZZ, van Zwarte Riek tot de Aal, van Akkerman tot Zosja. U begrijpt hem wel zolang het maar uit de lage landen kwam kon het.
In de andere week stond het magazine ZOZV op het rooster. Daarin stuiterde u van de ene verbazing in de andere. Hoorde het belangrijkste nieuws van de week, soms voorzien van een onnavolgbaar commentaar. Wat kwam er op TV de komende week, een ongelofelijk weetje, een artiest nader belicht en verder... Ja daar moest je echt een keer voor gaan zitten.


Op zaterdag morgen was er het speciale instuif programma. Daar konden patiënten live bij aanwezig zijn. Van 10.30 tot 12.00 draaide de ziekenomroep speciaal op verzoek van de aanwezige patiënten de uitgekozen platen. Als start van de zaterdag kon de patiënt eerst luisteren naar het programma “Koor Muziek Op Maat”. Daarin waren opnames te horen van koren uit de regio, verslagen van koor evenementen, de koor agenda en nog veel meer. Voor interessante items werd ook door heel het land gereisd, de reportages daarvan hoorde u ook in KMOM. In de andere weken hoorde u het gezellige muziek programma “Eerst op de koffie”. Hierin werd u bij gepraat over interessante gebeurtenissen van de afgelopen week, of de komende weken.