Avond-Express

Ieder seizoen opnieuw werd er hard gewerkt om een verrassende programmering voor u op de radio te brengen. We deden dat door onze vaste programma onderdelen als leidraad te gebruiken. Soms ook door een gast uit te nodigen om in de studio langs te komen. Heel nu en dan kregen wij het op de heupen en maakten een thema programma. Dat was voor ons zelf vaak ook een verrassing maar het zijn toch eigenlijk zeer succesvolle thema’s geweest. Meest in het oog springend was de mei cyclus in 2008 waarin we stil stonden bij Nederland in de tweede wereldoorlog. Ook luchtigere thema’s kwamen aan bod zoals begin 2010 de twee programma’s ter gelegenheid van Elvis’ 75ste verjaardag. Hier hoor je de opener voor de Elvis Express.
We putten voor onze muziek keuze uit een groot aanbod uit de privé collecties maar ook uit de studio collectie van de ZOOBRA. Daar vonden we soms liedjes en muziekjes die ons deden vermoeden dat we in een soort verloren gegane goudmijn stonden te graven. Artiesten waarvan met de beste wil van de wereld geen informatie op de digitale snelweg is te vinden. Plaatjes van mensen die ooit een keer de kans kregen om iets op te nemen maar daar niet verder mee kwamen dan de lokale piraat. Soms begrijpelijk maar soms ook juist hele mooie dingen die in de tijd verloren zijn gegaan. Die halen wij onder een dikke laag stof vandaan en poetsen ze nog een keer op voor misschien wel de laatste keer dat ze ten gehore gebracht worden.

Avond-Express Cafe ontving twee gasten per maand

Twee keer per maand haalden we een gast naar de studio van de ZOOBRA. Dat kon een muzikale gast zijn maar ook iemand die een interessant verhaal te vertellen had. De gast stelde het programma samen uit zijn of haar eigen muziek collectie, favoriete platen of platen die een bijzondere betekenis hebben in het verhaal wat de gast vertelt.
Van al onze gasten probeerden we tijdens de uitzending een foto te maken . Die plaatsten we bij de stamtafel van ons café. Die gasten die een eigen website hebben kregen een link naar de website.

Ook deden we zo nu en dan iets aan overzichtjes en lijsten. Op gevoel samengesteld en geselecteerd en meestal afwijkend van de “grote” omroepen. We maakten bijvoorbeeld onze eigen ZOOBRAbantse top 50. Verdeeld over twee weken zonden we dan de, naar onze mening, beste Brabantse liedjes uit. Niet geheel toevallig zaten daar dan vaak live opnames bij van artiesten die bij ons in het Avond-Express Café geweest waren.